Ons Verhaal

 

Maison TêT is een familiebedrijf dat producten rechtstreeks importeert vanuit Azië naar Europa. Opgericht door Tjarco van Raad, Maison TêT is toegewijd aan het aanbieden van prachtige producten uit Zuidoost-Azië. Zoals weerspiegeld in onze naam staat "Maison" (wat "huis" betekent) voor de elegante Franse stijl, harmonieus gecombineerd met "TêT", de belangrijkste feestdag van de  Vietnamese kalender waar families samenkomen en waardevolle tijd delen.

 

Onze missie is simpel: Alles in ons huis wordt gedaan met liefde voor de mens en planeet.

 

ONZE REIS

Wij hebben meer dan een decennium in Zuidoost-Azië gewoond en gewerkt. Onze talloze reizen door de regio deden ons verliefd worden op haar mensen, smaken, kleuren en sensaties, zo prachtig gevangen in de sfeer van French Indochine. Dit is waar Azië Europa ontmoet, en dit is wat onze verbeelding aanwakkerde. Toen we terug verhuisden naar Nederland, namen we onze ervaringen mee en brachten we die tot uitdrukking in Maison TêT.

ONS DOEL

In onze ervaringen hebben we gemerkt dat de mensen en landen die ons laten genieten van deze producten, vaak niet de erkenning of aandacht krijgen die ze verdienen. Daarom streven we ernaar om uit te breiden en te groeien door de koffieboeren, peperboeren en lokale vakmensen gelijke en eerlijke kansen te bieden om samen met ons te groeien.

KAMPOT PEPER

Met een geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw, heeft Kampot Pepper de tand des tijds doorstaan. Geworteld in eeuwenoude landbouw tradities onthult deze peper de rijke geschiedenis van het Cambodjaanse volk en hun cultuur. Tijdens ons bezoek aan de boerderij in Kampot werden we volledig betoverd door de mensen en het land. De geweldige smaken en aroma's van deze prachtige pepers wilden we delen met een breder publiek. De onberispelijke kwaliteit van de pepers komt voort uit zowel hun historie als het vakmanschap van de lokale boeren.

VIETNAMESE KOFFIE

Onze vriend Rudy van Bork, eigenaar van Hoi An Roastery, opende voor ons de deuren naar de prachtige wereld van koffie tijdens ons bezoek aan de provincie Quang Tri in Vietnam. De kleine dorpen en het prachtige gebergte waar de koffie vandaan kwam, waren ronduit adembenemend. Door ons hart te volgen en dit project te ondersteunen, proberen we bij te dragen aan de opbouw van hun gemeenschap. Geïnspireerd door hun heerlijke koffie en bijzondere verhaal, namen we het als onze missie om hun ambacht naar ons thuis in Nederland te brengen, met de wens de warmte en smaken van Vietnam te delen.

HANDGEMAAKTE ITEMS

Met zoveel verborgen pareltjes en getalenteerde lokale ambachtslieden wilden we je de levendige geest van Zuidoost-Azië brengen via onze zorgvuldig samengestelde selectie. Door hun unieke creaties aan te bieden, streven we ernaar het rijke culturele tapijt te vieren en getalenteerde kunstenaars te ondersteunen. Op deze manier creëren we een platform dat verbinding en waardering versterkt.

WAAROM?

Met deze producten wilden we het licht werpen op het prachtige ecosysteem van Zuidoost-Azië. Onze groeiende collectie is zorgvuldig samengesteld om de oorsprongsgebieden en de ongelooflijke mensen die verantwoordelijk zijn voor het kweken en creëren van deze schitterende producten te benadrukken.

BECOME PART OF OUR STORY

SUBSCRIBE NOW